Negyedik válogatott meccsén belőtte első gólját Bénes László (szül. 1997): 2021. június elsején az ausztriai Riedben játszotta utolsó előtti felkészülési mérkőzését Szlovákia az Eb előtt, 1:1-re végzett Bulgáriával, és a doborgazi középpályás labdarúgó egyenlített a 27. percben. Nagyon élvezte a játékot, góljánál újra villant a bal lába, és a Šport napilap a tízskálás teljesítményértékelésében nyolcast kapott, az egész szlovák csapatból a legtöbbet. Ugyanitt nyilatkozta Lacus: „Örülök, hogy lehetőséget kaptam az edzőtől. Jó teljesítményre törekedtem, az első perctől igyekeztem támadó felfogásban játszani.”
Másnap kiderült, Bénes László is tagja lett az idei labdarúgó Európa-bajnokságra utazó 26 fős szlovák keretnek. Életében először mehet a kontinensviadalra. Előtte először rúgott gólt a válogatottban, először volt kezdőember és először játszotta végig a kilencven percet az A válogatott címeres mezében.
Tehát első Fortuna ligás, majd első német bundesligás találata után elérkezett első a gólja az ország válogatottjában is.

Mikor, hol volt eredményes először?

Első gólja a szlovák Fortuna Ligában
(2015. szeptember 12., Žilina–Slovan 3:0 – 90 perc + 1 gól)

Első gólja a labdarúgó német Bundesligában
(2017. április 5., Borusssia Mönchengladbach–Hertha Berlin 1:0 – 85 perc + 1 gól)

Első gólja a szlovák A válogatottban
(2021. június 1., Ried (felkészülési mérkőzés): Szlovákia–Bulgária 1:1 – 90. perc + 1 gól