/, Sztorik/Bakai sztori volt a tíz év legolvasottabb anyaga

Bakai sztori volt a tíz év legolvasottabb anyaga

2022-ben a Dunaszerdahelyi járásban fekvő Baka labdarúgómúltjából kiragadott sztori, kiegészítve a Kováts-dinasztia szerepével a sportág helyi berkeiben, volt a www.szlomasport.sk legolvasottabb anyaga. Ezrek kattintottak rá, ennyien egyetlen más anyagunkat sem látták. Az alábbiakban honlapunk tízéves jubileuma alkalmából újra elolvashatják a kedves kis történetet.

A bakai klubelnök ment el a kulcsemberért

Kétszer edzősködött Bakán Horváth Kálmán. Kováts Gyula klubelnök tettrekészsége nagyon az emlékezetében maradt. „Medvén játszott a csapat, és Bajcsy László, az együttes egyik erőssége nem jelent meg a mérkőzésen. Kováts Gyula személyesen kereste fel Lacit, és vitte a csapat után, ahol játékostársai előtt győzte meg őt döntése megváltoztatásáról, s miután Bajcsi Laci kötélnek állt, a szép jutalom sem maradt el Kováts Gyula részéről.”

Kovátsok a fociporondon
A Kováts név fogalom a bakai fociban. Nézzük csak, hogy miért. Kováts Ferenc (Kiskovács – kocsmáros volt, sokat tett a labdarúgás meghonosításáért a két világháború között, Oroszországban halt meg a II. világháború alatt), fia, Kováts András (Bandi – hátvédként játszott hosszú évekig, majd csapatvezető lett), Ferenc fivére, Kováts Zoltán (húsfeldolgozója volt, a II. világháború után menedzselte a csapatot), András fivére, Kováts Gyula (a hatvanas években a klubirányító, Bandi a megvalósító). A két fivér szerepét jelzi, hogy mikor András katona lett, Gyula pedig tanulni ment, rövid időre a bakai csapat is felfüggesztette tevékenységét, annyira hiányoztak. Aztán visszatértek, munkához láttak, és évtizedekig végezték a dolgukat. Kováts Gyula szponzorként 2005-ben fejezte be a csapat anyagi támogatását.

(Forrás: Plavy Dezső, Sárkány Imre: Hetvenéves a bakai labdarúgás)

2023-12-27T17:38:07+00:002023.12.27.|Kategória: Címlap, Sztorik|Sportág: |