Pisár József (szül. 1971) rimaszombati futball-legenda. Már azzá vált játékos korában. Kétszer megfordult a DAC-ban is, s rövid kassai kitérővel 1998 óta focizott szülővárosában, Rimaszombatban, ahol 2011-ig volt aktív labdarúgó, majd sportvezető, edző...
Történetünk 2007-ban nyúlik vissza, amikor a rimaszombati csapat a bajnoki rájátszásban az élvonal osztályozójában szerepelt. És a Močonok elleni hazai bajnokin csak 1:1-re végzet ellenfelével. Mindkét edző szerint Pisár kihagyott tizenegyese volt a meccs kulcsmomentuma.
„A gömöri csapatkapitány egy fejessel szerezte meg a hazaiak vezető gólját, majd közvetlenül a félidő vége előtt növelhette is volna az előnyt, ha belövi a buktatásáért megítélt tizenegyest. De nem lőtte. Ez régebben csak elvétve fordult elő a gólvágóval, ebben a szezonban viszont a Močenok elleni volt a harmadik alkalom” – írta az Új Szó, és hozzátette, hogy Mikuláš Komanický, a hazaiak vezetőedzője rosszallóan csóválta a fejét, szerinte a tizenegyes meghatározta a mérkőzés kimenetelét.
Szokatlan reakciót váltott ki a gömöri gólgyárosból, mikor a Šport napilap munkatársa utólag kíváncsiskodott arról, milyen következményekkel járt számára a kihagyott tizenegyes. Csak néhány, semmitmondó szóval válaszolt. Azt csak Komanický edzőtől tudta meg az újságíró, hogy pénzbüntetés is járt a hibázásért, meg olyan fejmosás, amiben korábban még nem volt része a klub ikonjának. S a következő bajnokin már nem ő volt kijelölve a tizenegyes végrehajtására, s furcsa módon a szabadrúgások szinte állandó végrehajtójaként sem állt a labda mögé. Elvesztette mestere bizalmát. Nem ilyenhez szokott hozzá a rimaszombati sikerhalmozásban.

(Forrás: Új Szó, Šport)