Nem a jelenlegi AC Milanról van szó, amely a labdarúgó Bajnokok Ligájának elődöntőjéig jutott, és városi riválisa, az Inter lépett a döntőbe. Ez egy más kupasorozat volt, és 1978-ban játszódott. A labdarúgó UEFA-kupában történt, és az egyik oldalon a kassai Lokomotíva, a másikon a híres milánói AC futott ki a pályára. És a nagy esélyes olasz sztárcsapat csak tizenegyesekkel lépett tovább, miután a milánói futball szentélyében, a San Siróban 1:0-ra kikapott, a visszavágón viszont ugyanilyen arányban győzött, de tizenegyesekkel 6:7-re alulmaradt az akkoriban még csillogó-villogó kelet-szlovákiai alakulat. „Nekünk kellett volna továbbjutni! – állapította meg határozottan évek múltán Móder József (szül. 1947), a Loki tardoskeddi származású középpályása a Šport napilapnak. – A hazai visszavágón fojtogattuk a milánóiakat, de… Senki nem győz meg engem arról, hogy a bírók nem csaptak be bennünket. Két gólunkat nem adták meg, az olaszok letarolták két kulcsjátékosunkat, Józsát és Farkast, akik sérülés miatt nem játszhattak a hosszabbításban, és emiatt a mindent eldöntő tizenegyeseknél is hiányoztak.”
Mennyire megváltozott azóta a futballvilág: a híres milánói csapat a BL-elődöntőig menetelt, a kassai Lokomotíva pedig a kelet-szlovákiai V. liga déli csoportját vezeti. Tehát ég és föld köztük a különbség…

Ki Móder József?
Labdarúgópályafutása legnagyobb sikereit az Inter Bratislava és a Lokomotíva Košice csapatában érte el. 17 alkalommal szerepelt a csehszlovák válogatottban, amellyel 1976-ban Európa-bajnoki címet szerzett. Játékos karrierje befejezése óta labdarúgóedzőként tevékenykedett.
(A (Cseh)szlovákiai magyarok lexikonából, megjelent 2014-ben)