Ez a történet az inkább Nyitrához kötődő Molnár Zoltán (1953–2018) edzősködése során Érsekújvárott zajlott. A II. labdarúgóliga 1996/1997-es évadjának tavaszi idényében. Már az feltűnő volt, hogy a szakember elvállalta a szinte reménytelenül utolsó újonc irányítását, hiszen az érsekújvári csapat ősszel mindössze hat pontot gyűjtött. Szencről jobb ajánlatot kapott, de az érsekújváriaknak hamarabb mondott igent. Hogyan látta tavaszi vesszőfutásukat?
„Tudtam, hogy kemény munka vár ránk – mesélte a bajnokság után a Šport napilapnak. – Két utat vázoltam fel a klubvezetőknek. Az első az volt, hogy vegyenek hat kész játékost, és megpróbálunk focicsodával bennmaradni. A másik szerint tisztességesen lejátsszuk a bajnokságot, és közben úgy felkészítem a csapatot, hogy a III. ligában újra a feljutásért harcolhasson. Megegyeztünk abban, hogy az első utat választjuk... Fokozatosan rájöttem, hogy nem lesz ennek jó vége. A felkészülés során csak tizennégy-tizenöt játékos járt edzésre. Aztán az utolsó pillanatban mások is jöttek, de ők nem feleltek meg az elvárásaimnak. De más játékosunk meg nem volt. Mégis bíztam, hogy jó eredményekkel fordulhat a kocka... Az első tavaszi fordulóban döntetleneztünk, de a zöldasztalnál elvesztettük a pontokat, a klubvezetőség pedig feladta... Érsekújvári ténykedésem során három vezetése is volt a klubnak. A sportvezetői munka sem ment az elvárt szinten, hiányzott az összhang és az összefogás. Az ötödik fordulótól megvonták a fiúktól a prémiumot, ugyanakkor a hazai vereségért járó büntetés érvényben maradt... Végleg akkor jött a törés, amikor 2:1-re kikaptunk Bősön. Újra vezetőségcsere volt a klubban, és én elmentem szabadságra. Amikor visszatértem, szerződésebontást kértem, de a klubvezetés nem ment bele, tehát tovább edzettem, de akkor már minden szétesett. Aztán az újabb, immár harmadik klubvezetés elfogadta korábbi lemondásomat. Szerződésemben ugyanis az állt, hogy jogom van a prémiumra. Akkoriban megvertük a lévaiakat és az pozsonyi ŠKP-t, és vélhetően rádöbbentek, hogy fizetniük kellene, ezért a Devín elleni bajnoki után eleget tettek korábbi kérésemnek.”
Tavasszal 21 bajnoki pontot gyűjtött az érsekújvári tizenegy, de ez az őszi hattal együtt sem volt elég a II. ligás folytatáshoz.