Nyomozásunk Pontevedrába kalauzolja az olvasót. 2007-ben ebben a spanyol városban zajlott a síkvízi kajak-kenu Európa-bajnokság, amelyen ismét hallatott magáról a korábbi évek világverő szlovák kajaknégyese. Mégpedig kettős győzelmével. A Riszdorfer Richárd, Riszdorfer Mihály, Vlček Erik, Tarr György összetételű hajó megnyerte mind az 1000, mint 500 méteres távot. Akkor ült először az Eb-n leghátsó emberként a hajóban Tarr György, és így csupa komáromi dalia evezett az egységben.
„Kiváló rajtot vettünk, és féltávnál fél hajóhosszal álltunk a többiek előtt. Hétszázötven méter után kezdett felzárkózni a magyarországi négyes. Mi azonban magasabb sebességre kapcsoltunk, és nem hagytuk elvenni az elsőséget” – mondta győzelmük után a szlovák sportnapilapnak Riszdorfer Mihály korelnök.
Nem ez volt a szlovák kajanégyes két Eb-aranya egy kontinensviadalon. Először 2002-ben Szegeden fordult elő, amikor az első három emberen kívül egy más komáromi, Juraj Bača volt a negyedik a hajóban. S ugyanez a dupla diadal megismétlődött 2006-ban a csehországi Račicében, ahol a változatosság kedvéért Róbert Erban volt a leghátsó a kajakban. Előtte ezúttal is a már említett komáromi trió ült.