Tarka és nem is ritka név- és szerveződésbeli változásokkal találkozunk a több mint százéves szenci fociban. A gyakori pénzhiány egy-egy fellángolás után megtorpanást, majd mások feltörését hozta. Ilyen időszak volt 1994 ás 2013 között is, amikor párhuzamosan létezett az élvonalban tüsténkedő Koba, utána az FC és a háttérben szerveződő, majd az FC játékjogának Dunaszerdahelyre történt eladása után előtérbe kerülő ŠK SFM Senec.
Alexander Matlák és társai a nullpontról indultak 1994-ben. Csak ötletük volt, semmi más. Valamit akartak kezdeni a szenci és környékbeli tehetségekkel. Munkához láttak bejegyzés, tagság, játékos és pálya nélkül. És a bajnokságban sem szerepeltek – kezdetben. Aztán jött 1996: bejegyezték a klubot. Első mérkőzésük lejátszására Daniel Bartko, a Koba elnöke adott lehetőséget. Első bajnokijukat Hegysúrra vitték, majd 1997-től Magyarbélre költöztek, ahol bérelték a pályát, közben csinosították is. Tizenhat év után a legjobb lett a Szenci járásban, válogatott meccseket, is rendeztek a kiváló gyepszőnyegen. Matlákék világában az ifjúság-központúság dominált. l997-ben már a második diákcsapat alakult meg és a felnőtt is megszületett. Évente új diákegyüttest bukkant fel a klubban, a felnőttek pedig a II. ligába törtek fel. Fordulat állt be 2008-ban, amikor a helyi FC játékjogát eladták Dunaszerdahelyre, és helyette az ŠK SFM Senec lett a város csapata. Egy évvel később a felnőttek feljutottak az I. ligába (az akkori második vonalba), ahol 2013-ig futballoztak. A dicső korszak Alexander Matlák távozásával ért véget: lemondott az elnöki posztjáról, és megindult Szencen a visszaesés időszaka.
Más nyomokat is hagyott maga után az ŠK SFM Senec. Fennállása alatt 3 ezer gyereket nevelt a Szenci járásban, 350 kis focista edzett naponta, 51 edző és önkéntes dolgozott. Ennek következményeként létezik a falusi foci a járásban! Nemzetközi tornákon indultak, rendszeresen megrendezték az ország legnagyobb létszámú utánpótlás seregszemléjét A Szenci járás és barátai (Okres Senec a jeho priatelia) néven. Tizenöt kiírása alatt 22 420 gyerek játszott ezen a megatornán, 11 európai és egy afrikai (Líbia) országból 408 klub indult, 2591 mérkőzés zajlott le – a járási futball klubok együttműködésének példája volt!
Sajnálták is Szencen, hogy véget ért az ŠK SFM Senec-korszak. Azóta a mélységek évei öltöztek a kisváros futballjába.

(Forrás: Matej Széher – 100 rokov futbalu v Senci – A szenci futball 100 éve)