Nem friss hír, de volt rá példa a DAC futballcsapatának történetében. 1995 júniusában történt. Abban az évben kupadöntőt játszott a dunaszerdahelyi csapat a pozsonyi Interrel. És a bajnokság hajrájában is találkoztak. A mérkőzés csak harmadik kísérletre zajlott le végig a csallóközi stadionban.
Először mindössze 37 percig tartott „Jobban sikerült a kezdés az Internek. A 8. percben egy gyors támadás után Prokop labdája a kivetődő kapus Sántáról került a hálóba. Nem volt túlságosan nagy az iram és nívós a játék. Aztán eleredt az eső, felhőszakadás lett belőle, és a bíró a 37. percben félbeszakította a meccset. Több mint félórás várakozás után a csapatok vezetői és a kapitányok abban egyeztek meg, hogy újrajátsszák a mérkőzést...” – írta az Új Szó, amely 1995. június 2-án Tomi Vince tollából Felhőszakadás–Futball 2:0 címmel számolt be a megismételt találkozóról. „A felhőszakadás miatt félbeszakított DAC-Gemer–Inter I. ligás labdarúgó-mérkőzést (a 37. percben l:0-ra vezettek a vendégek) tegnap sem bonyolították le. A meccs játékvezetője Martin Bezák alkalmatlannak tartotta a pálya talaját az összecsapásra. Dunaszerdahelyen tegnap kora délután ismét felhőszakadás volt. A játéktér sok részén állt a víz, így a csapatok ki sem futottak a pályára.”
Végül a június 18-ai kupadöntő után negyedszer is találkozott a két csapat a hónap folyamán. „A vendégek nyolc tartalékkal álltak ki a meccsre, a hazaiak 120 perccel a lábukban és kupabánattal a szívükben. Hogy a pozsonyiaktól ez mennyire volt sportszerű, s hogy ezzel mennyire tették komolytalanná a futballt, az más lapra tartozik – írta ismét az Új Szó. – Tény, a szerdahelyiek játékán látszottak a fáradtság jelei, bár a vezető gólig irányították a mérkőzést, aktívak voltak, és támadtak. A 13. percben az örökmozgó Kianek 10 méterről élesen a hálóba lőtte a labdát. Később lazítottak a hazaiak, s ennek az lett az eredménye, hogy a 40. percben egy gyors ellentámadás után Malatinský kiugrott, s a kifutó Šanta mellett egyenlített. Szünet után a DAC nagyon akarta a győzelmet, és sikerült is neki megszereznie. A 78. percben Fieber kevergetett a jobb oldalon, Slezákhoz játszott, ő a kapu elé ívelte a labdát, és Kuna beállította a 2:1-es végeredményt. Némi gyógyír a kupavereségre... És a nézők éltették kedvenceiket.”
Elevenítsük fel a DAC-Gemer összeállítását: Šanta-Gőgh (60. Ürge), Blahušiak, Kuna, Végh-Kianek, Zsákovics, Fieber, Rimanovský, Pinte (73. Slezák), Bari.
Ezzel mérkőzéssel véget ért az 1994/1995-ös bajnoki évad, amelyben a DAC kupadöntős volt és az előkelő negyedik helyen végzett a szlovák élvonalban.