Gyűrűsi Viktória (szül. 1989) érsekújvári származású szertornász volt. 2007-ben 18 évesen a nagyszombati sportgimnáziumban tanult, és nyáron javában készült a stuttgarti, olimpiai selejtező világbajnokságra, élete első világbajnokságára. Háromszoros országos bajnoki címmel büszkélkedhetett, mert a Nagyszombatban megrendezett viadalon ugrásban, felemás korláton és összetettben is diadalmaskodott. „Hogy hogyan sikerült ilyen jól ez a verseny? Nem is tudom... Egyszerűen minden bejött. Az ugrás a kedvenc számom, a gerendától viszont félek, azt el is rontottam, leestem. Korláton és talajon viszont jó gyakorlatot mutattam be, így az összetettben is első lettem” – nyilatkozta július derekán az Új Szónak.
Egy hónappal később már arról beszélt a Šport napilapnak, hogy negyedik lábtörése után túl van a műtéten. Július végén ugyanis a vb előtti utolsó versenyen a romániai Ploestiben gerendagyakorlát hagyományosan szaltóval fejezte be, s amikor szőnyeget ért, szúrást érzett a lábában. Onnan egyenesen a kórházba vitték. Igazi sporttragédia! Mert kiharcolta a vb-rajtjogot, végiggürizte a felkészülést, és a végén nem utazhatott. „Nem az első lábtörésemről van szó. 1999-ben fáradásos törésem volt, és egy időre abba kellett hagynom az edzéseket. A második után, 2004-ben már hosszabb ideig volt gipszben a lábam, és a harmadik után, 2005-ben is. A negyediket követően meg már műtétre kellett mennem” – mesélte a sportlapnak.
Akkor már tudta, hogy a 2008-ban a pekingi olimpiára nem juthat ki, álmai között szerepelt a 2012-es londoni játékokon való rajt. Belelapozva olimpikonjaink krónikájába, kiderül, hogy ott sem tartozott az indulók közé.