A múlt század kilencvenes éveiben népszerű volt Dél-Szlovákia-szerte ez erősember-sport. Kőgolyókat emelgettek, nehéz kofferokkal szaladgáltak, autókat vontattak, telefonkönyveket téptek... (ahogy ők hívták magukat) az erőművészek.
Jeles magyar képviselői is voltak ennek az erődemonstráló tevékenységnek, rendszeresen rendeztek versenyeket, és minden évben lezajlott Komáromban Szlovákia legerősebb embere nevű bajnokság. 1998-ban, július negyedik napján is lebonyolították, és a komáromi Narancsik Sándor (szül. 1969) nyerte.
Szinte minden számban ő végzett az élen a nyolc induló mezőnyében, ellenfelei között volt edzőtársa, Vass Béla (2. lett) és Csupori Ádám is. Narancsik hatalmas előnnyel lett az év bajnoka. Ráadásul az öt kilós téglák felemelésében szlovák csúcsot állított fel, húsz darabbal. Többre is vállalkozott volna, de a gerince nem engedte.
„Boldog vagyok, hogy sikerült megvédenem tavalyi púchovi elsőségemet – nyilatkozta az akkori komáromi rendőrfőnök-helyettes győzelme után a Šport napilapnak. – S bár gondom volt a hátgerincemmel, mégis a legjobb lettem. Ha egészséges leszek, jövőre is megpróbálok újra nyerni.”
Meg is próbálta, és megint első lett. Nem is egyszer, mert 1998 után 1999-ben, 2000-ben és 2001-ben is elhódította a Szlovákia legerősebb embere címet.

(Forrás: Špoart napilap)