Bemutatkozott a labdarúgó Bajnokok Ligájában Bénes László: 2020: november 25-én a B csoport negyedik fordulójában csapata, a Borussia Mönchegladbach 4:0-ra győzött a Sahtar Doneck ellen, és a 23 éves doborgazi középpályás a 81. percben lépett pályára. Akkorra már kialakult a végeredmény, s a meccs statisztikája három labdaérintését jegyzi.
Bénest már tizenéves korában nagy tehetségként kezelték, magyarországi szárnybontogatása után a zsolnai együttesben futballozott, majd Németországba, jelenlegi klubjába került. Számos korosztályos szlovák válogatottban szerepelt, az A csapatban háromszor kapott lehetőséget.

 Néhány Bénes-első...

Első gólja a szlovák Fortuna Ligában
(2015. szeptember 12., Žilina–Slovan 3:0 – 90 perc + 1 gól)

„A jobbhátvédünk, Mabouka ívelte be a labdát. A pozsonyiak védője, Saláta Kornél csak megcsúsztatni tudta a beadást, én viszont érkeztem a hosszú sarkon, és a védőmet megelőzve az ötösről a hálóba lőttem” – elevenítette fel a gólt az Új Szónak Bénes László.

Első gólja a labdarúgó Bundesligában
(2017. április 5., Borusssia Mönchengladbach–Hertha Berlin 1:0 – 85 perc + 1 gól)

Bemutatkozás a kezdőben, győztes gól, s újabb álom teljesülése: „Hihetetlen, nehezen leírható érzések. Pályafutásom alatt nem adtam sok gólt, ezért egyáltalán nem vártam, hogy eredményes lehetnék. És azt sem, hogy a mérkőzés után engem hirdetnek ki a bajnoki játékosának” – nyilatkozta boldogan a Šport napilapnak.

Első percei a szlovák A válogatottban
(2017. június 10., Vilnius (vb-selejtező): Litvánia–Szlovákia 1:2 – a 90. perctől. Azután még kétszer lépett pályára a felnőtt válogatottban.

„Talán három percet játszottam, de maximálisan elégedett vagyok. Továbbra is csak tizenkilenc éves vagyok, és már bemutatkoztam az A válogatottban. Örülök, hogy tagja lehetek a csapatnak, és annak, hogy 2:1-re nyertünk” – kommentálta szereplését a Šport napilapnak.

Első percei a labdarúgó Bajnokok Ligájában
2020 november 25., B csoport, 4. forduló: Borussia Mönchengladbach–Sahtar Doneck 4:0, a 81. percben lépett pályára, a meccsstatisztika szerint háromszor ért a labdához.

„Teljesült az álmom. Már kis gyerekként mindig mondogattam, hogy a Bajnokok Ligájában szeretnék játszani. Nagyra becsülöm, hogy ez most sikerült. De ezzel nem ér véget semmi, ezt az érzést mind gyakrabban akarom átélni. Annak örülök, hogy győztes mérkőzésen mutatkoztam be” – nyilatkozta a sme.sk-nak.