Csallóközi futballtörténetek, ezúttal a Bős melletti Bakáról.
Tükör Nándor, a bakaiak egykori balszélsője kimondottan jó erőnlétű futballista volt, amit annak köszönhetett, hogy csapattársával, Menyhárt Kálmánnal sokat korcsolyázott a pozsonyi Téli Stadion jegén. A csallóközi falu csatára 1952-ben bevonult katonának, és a neves prágai katonacsapat, az UDA egyik alsóbb osztályában szereplő csapatának lett a játékosa, ahol tovább csiszolódott kivételes labdarúgótudása. Három történet Tükör Nándor tarsolyából:
„Az egyikre Dunaszerdahelyen került sor, amikor büntetőrúgáshoz jutottunk, amelyet én lőttem meg olyan erővel, hogy a kapusnak annyi ideje sem maradt, hogy felemelje a karjait, mert a labda közvetlenül a feje fölött vágódott a hálóba.”
„A másik eset Gellén történt, amikor Horváth János beadását úgy eltaláltam, hogy a labda a kapu mögötti körtefának letörte az egyik vastag ágát, amely a fa alatt álló szurkolóra zuhant. Az esetnek az lett a következménye, hogy a gelleiek újra igazoltattak, ugyanis azt vélték, hogy valami komoly profi játszik a bakai csapatban.”
„Bodakon játszódott le, amikor egy szép gólt követően az egyik bodaki néni a vonal mellett úgy végig vágott egy vesszővel, hogy még mindig sajog a helye!!!” – mesélte a csatár.
Tükör Nándor 1961-ben fejezte be labdarúgó-pályafutását, végig balszélsőt játszott a bakai futballcsapatban.

(Forrás: Plavy Dezső, Sárkány Imre: Hetvenéves a bakai labdarúgás)