Holttestét 2014 július elsején egy frekventált komáromi utca szemetes konténerében találták meg, mint később kiderült, szívinfarktusban halt meg. Rafael Tibor egykori csehszlovák válogatott ökölvívó sportolói pályafutása után az utcára került, alkohol- és játékautomata-függővé vált. Mindössze negyvennégy évet élt. Életvitele idézte elő korai halálát. Csehországban, Ústí nad Labemben telepedett le, benősült egy jómódú családba, itt született fia, Tibor. Mikor visszakeveredett Komáromba, nem talált magának munkát. Megpróbált visszatérni a ringbe, de nem sikerült neki. Olyan emberek vették körül, akik a vereségekbe sodorták bele. Néhány éve élettársa is meghalt, annak szülei kiűzték a házból, s innen már nem volt visszaút. Az alkohol halálba vitte a hajléktalant. Rafael Tibor életéről több a Sztorik, történetek, esetek rovatban.

 

Rafael Tibor őstehetségként tűnt fel a ringben, már tizenhat évesen könnyedén verte a felnőtteket. Sokoldalú ökölvívó volt, ami eredményessége – Világkupa-győzelme, Eb- és vb-érme, valamint számtalan diadala – is bizonyított. Egyszer kihagyott egy válogatott edzőtáborozást, s utána már nem tudott csúcsformába kerülni.

(Roma létére Komáromban magyar srácnak tartották. Halála alkalmat kínált arra, hogy felidézzük kiváló eredményeit a szorítóban. Legnagyobb sikereit 1993 hozta, amikor előbb a tamperei világbajnokságon 60 kilóban lett bronzérmes, majd ezüstöt hozott a törökországi Bursában rendezett Európa-bajnokságról. A következő évben Világkupa-győztes volt Bankokban. Ötször megnyerte Ústí nad Labem Nagydíját, első lett az ostravai Václav Procházka Emlékversenyen is. Többszörös csehszlovák, majd cseh bajnok volt. Komáromi ismerői szerint jobban beszélt magyarul, mint szlovákul. Aztán megtanult csehül is, hiszen huzamosabb ideig Ústí nad Labem volt az otthona. Aztán visszakerült Komáromba, s itt ért véget szomorú élettörténete.)